Nieuwbrief

Wens je de nieuwsbrief te ontvangen?

 
 
 
 

Lieve Ma

Ik heb jouw roepnaam overgenomen van mama, maar er kon geen betere naam voor jou bedacht worden. Je was ook mijn mama.


Een jaar na jouw overlijden heb ik de stap gezet om een postkantoor op te richten voor brieven naar overleden mensen.
7 jaar later stroomden al meer dan 1000 brieven aan overleden geliefden Het Postkantoor binnen...


Ik vroeg jou om een brief te sturen als je aan de overkant bent aangekomen en jouw brief is – zoals je mij toen geantwoord hebt – inderdaad nog steeds onderweg...


Ondertussen open ik wekelijks een kleine postbus waar de postduif haar brieven brengt. Elke brief wordt liefdevol naar Het Postkantoor gebracht en gelezen op een moment dat ik er alle aandacht kan aan geven. Een kaars brandt bij elke gelezen brief als ode aan de overledene.


Bij-zondere brieven. Laatste brieven. Brieven van kinderen, jongeren en volwassenen naar grootmoeders en -vaders, mama’s en papa’s, stilgeboren kinderen, mensen die overleden door zelfdoding, niet erkend verlies... krijgen woorden en beweging.


Ik word er telkens stil van. Ingetogen. Elke brief zindert even in mij na en wordt doorvoelt. Het citaat komt vanzelf naar mij toe: de – voor mij – meest krachtige woorden geef ik terug aan de briefschrijver als troostend antwoord.


De brieven worden behandeld, beantwoord en afgestempeld. Daarna worden ze in een kluis bewaard. Er komt een dag dat alle brieven hun eindbestemming zullen vinden.


Mijn liefde voor jou blijft groot. Ik heb sinds jouw dood het gevoel datje altijd bij mij bent. Je staat achter mij in alles wat ik in de wereld breng.Ik zie je graag...Tine Marie Van DammeJe kleindochterPostbode Postkantoor 00/00/00
Neem zeker een kijkje op: https://growfunding.be/hetpostkantoor

Samen kneden we de wereld van rouw wat zachter.

Je warme, gulle hand als steun.


Hartelijke groet,

Het Postkantoor